Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vergroening en streetart zorgen voor opwaardering Vonckstraat

Gemeente Herenthout is gestart met de opwaardering van het perceel gelegen Vonckstraat 74. De voormalige verkrotte woning maakt plaats voor een groen stukje Herenthout opgesmukt met streetart.

Eind 2022 werd in Vonckstraat 74 een verkrotte woning afgebroken die het straatbeeld ontsierde en de openbare veiligheid in het gedrang bracht. Door dit perceel vrij te maken en een open ruimte te creëren aan deze drukke invalsweg, krijgt de voetganger meer ruimte en overzicht op de straat. Dit zal dus ook leiden tot meer verkeersveiligheid.

 

Als eerste stap werd de vrijgekomen gevel van het aangrenzende pand bekleed met hout. In een volgende fase laten we een Herenthouts talent los op deze gevel om er een graffitikunstwerk op aan te brengen en deze plaats zo te helpen transformeren naar een luchtig, dromerig en groen plekje in het dorp.

Graffitikunstenaar Ken Horemans vond de inspiratie voor zijn werk in de missie en visie van gemeente Herenthout:

In Herenthout is het gezellig,

ontmoeten we elkaar,

is iedereen gelijk,

werkt iedereen mee,

en verzekeren we de toekomst.

 

Daarnaast verfraait de technische dienst het plein met een groenaanplanting die qua kleuren afgestemd wordt op het kunstwerk. Er wordt ook een bank geplaatst waar mensen kunnen rusten en de streetart kunnen bewonderen.

Kunstenaar Ken brengt vanaf vandaag eerst een coating aan en start daarna met het effectieve kunstwerk en de afwerklaag.

Met de opwaardering van dit stukje draagt de gemeente bij aan een verdere verduurzaming en ontharding van het patrimonium.

Vonckstraat 74, Herenthout, België

Deel dit artikel